Búcsúba hívó levél

Kedves Testvérek, Pomáziak, Pomázra látogató Rokonok, Barátok, Ismerősök!

Már csak két nap, és szombaton, 18 órai kezdettel a templomban, egy csodálatos Haydn misével, kezdetét veszi a Szent István napi programsorozatunk. Ezzel egy időben megnyitja kapuit a plébánia kert, ahova szeretettel várunk kicsiket és nagyokat.

A részletes programok levelünk mellékletében találhatók. 18-án az esti órákban, 19-én és 20-án már 11 órától egészen késő estig lesznek események a kertben és a templomban. Érdemes minél több időt a Búcsúban tölteni. Ha rossz idő lenne, akkor a közösségi, kézműves programokat a plébánia pincéjében, a színpadi rendezvényeket pedig a zeneiskola hangversenytermében tartjuk meg. Egy kis eső nem lehet akadálya a találkozásnak.

Napközben többféle kézműves foglakozáskínál kiváló időtöltést szülőknek, nagyszülőknek, gyermekeknek, lesz meseolvasás a Mesefa alatt, a déli órákban a Pincemoziban hűsölhetnek fiatalabbak és idősebbek, és lesznek játékos versenyek is.

Egyházközségünknek is lesz sátora, ahol alkalom nyílik beszélgetésekre, többek között Emánuel atyával is 19-én és 20-án 14 órai kezdettel. Ez remek lehetőség az ismerkedésre.

Az ünnep középpontjában a találkozás áll. Régi szokás, hogy a búcsúba meghívjuk közel és távol élő családtagjainkat, barátainkat. Fontos célunk, hogy megszólítsuk, meghívjuk azokat is, akik egyébként nem fordulnak meg a templomban, a plébánián. Kinyitjuk a kertet, és kinyitjuk a szívünket is a minket meglátogatók előtt.

Várva a találkozást!

 

Lejtényi Emánuel                                                                     Bertalan Tamás

plébániai kormányzó                                                                    szervező