Évközi 5. vasárnap – 2023. febr. 5.

 MISEREND, MISESZÁNDÉKOK

Vasárnap (02.05.)Évközi 5.09:00, templomegyházközségért
18:00, templomelhunyt idősebb Fidler Józsefért és családja élő tagjaiért
Kedd (02.07.)07:00, templomelhunyt édesapáért és nagymamáért
Szerda (02. 08.) Szt. Bakhita Jozefina07:00, templomelhunyt szülőkért és élő családtagokért
Csütörtök (02.09.)07:00, templomelhunyt Irén keresztmamáért
Péntek (02.10.) , Szt. Skolasztika18:00, templomelhunyt Jánosért, Györgyért, Erzsébetért
Szombat (02.11.), Lourdes-i Szűz Mária10:00, templombetegek kenete ünnepélyes kiosztásabetegekért
előesti vasárnapi szentmise18:00, Szt. Miklós kápolnaMajtényi és Szerényi családok élő és elhunyt tagjaiért
Vasárnap (02.12.)Évközi 6.09:00, templomelhunyt Dr. Bátor Győzőért
18:00 templomegyházközségért

GYÓNTATÁS:

A szentmisék előtt fél órával, pénteken egy órával, a kezdésre jöjjenek! Vasárnap nincs gyóntatás, csak ha Ádám Miklós atya misézik, mert ezalatt Péter atya gyóntat a sekrestyében! Megbeszélés alapján külön is lehet!

Plébániai iroda heti rendje: 

kedd, csütörtök 10:00-12:00

szerda, péntek 13:00-17:00

Tel.: 26/325-006; E-mail: pomaziplebania.iroda@gmail.com

Heti hirdetések:

  • Szt. Bakhita Jozefina ünnepe febr. 8. szerda, ekkor reggel 7 órakor lesz a szentmise, mert Péter atya este előadást tart Szt. Bakhitáról Budapesten!
  • Betegek kenete: betegek világnapja alkalmából a Lourdes-i Szűzanya ünnepén, február 11-én szombaton 10 órakor ünnepélyes szentmise keretében lehet a templomban felvenni ezt a gyógyító szentséget azoknak a híveknek, akik idős kor (65 év felett), vagy tartós, komolyabb betegségben szenvednek, és a szentgyónás szentségével felkészülnek! Gyónási lehetőség a szokásos rend szerint a szentmisék előtt fél órával, pénteken 17:00-17:45, szombaton 09:00-9:45 -ig. Lehetőleg előző napokon végezzék el a gyónást és a kezdő időpontra jöjjenek!

Ha valakinek a szállításban segítségre van szüksége, kérjük jelezzék!

  • Imaóra a betegekért a szentmise előtt 09:00-tól a miséig!
  • Egyébként szükség esetén a súlyos beteg, különösen a haldokló testvéreinkhez, kérjük időben hívják el az atyát, hogy megerősítse őket a szentséggel, ezt  bármikor  lehet, az elérhetőségeinken, vagy személyesen jelezzék!

Későbbi, vagy egyéb hirdetés:

  • Jegyes kurzus: aki idén a mi templomunkban szeretne házasodni, mielőbb jelentkezzen az irodában, vagy az irodai elérhetőségeken, mert április 14. péntek estétől ápr. 16. vasárnap ebédig lesz a jegyeskurzus képzett, tapasztalt házaspárok vezetésével!
  • Szerelmesek miséje a Házasság Hete alkalmából, február 19-én a 9-es gitáros szentmise lesz, melyre hívunk, várunk minden szerelmes – jegyes és házaspárt!
  • Plébániai lelki nap („Örömre vagyunk teremtve” címmel) február 25-én szombaton délelőtt 9 órától az esti szentmisével bezárólag. Házigazda Mogda Péter atya, lelki vezető Dr. Rumszauer Miklós atya (Kaposvárról, aki már volt nálunk korábban!) és , helyszín a zeneiskola hangversenyterme. Jelentkezés a kitett íven, vagy a plébániai elérhetőségeken febr. 20-ig! Adományt, az agapéhoz sütit, üdítőt köszönettel fogadunk. Lásd még plakát! (Ekkor nem lesz a Szt. Miklós kápolnában szentmise!)
  • Erdő Péter bíboros atya március 4-én 17:30-kor elsőszombati rózsafüzért végez nálunk  és utána a szentmisét is ő mutatja be templomunkban. Jöjjünk minél többen, imádkozzunk együtt főpásztorunkkal a magyar ifjúságért és a családokért! A szentmise gitáros mise lesz! (Ekkor szintén nem lesz a kápolnában  mise! Megértésüket köszönjük!)
  • Czestochowai egyházközségi zarándoklat (Péter atya vezetésével, Babos Gábor szervezésében), ápr. 21-23. (péntek-vasárnap), autóbusszal. Jelentkezési határidő márc. 12., személyesen, vagy az elérhetőségeinken, érkezési sorrend alapján! Részletek a plakáton és a honlapon!
  • Csendes hétvége lelkigyakorlat, („Isten temploma vagytok”, 1Kor3,16) a csobánkai Segítő Nővéreknél február 17. péntek estétől – 19. vasárnap kora délutánig. Jelentkezés és információ kérés: segitonoverekcsob@gmail.com! Jelentkezési határidő: február 10., lásd még plakát, és honlap: www.segitonoverek.info