Nagyböjt 1. vasárnapja – 2023. febr. 26.

 MISEREND, MISESZÁNDÉKOK

Vasárnap (02.26.)Nagyböjt 1.09:00, templomelhunyt Gyenes Miklós és elhunyt felesége Máriáért temetésük alkalmából
18:00, templomegyházközségért
Kedd (02.28.)07:00, templomelhunyt szülőkért
Szerda (03.01.)18:00, templomélő Orsolyáért
Csütörtök (03.02.)07:00, templomtisztítótűzben szenvedőkért
Péntek (03.03.)18:00, templomelhunyt Zsuzsannáért
Szombat (03.04.)előesti vasárnapi szentmise18:00, TEMPLOM!bíborosi szentmise!
Vasárnap (03.05.),Nagyböjt 2.09:00, templomPalatinusz család élő és elhunyt tagjaiért
18:00 templomegyházközségért

GYÓNTATÁS:

A hétköznapi szentmisék előtt fél órával, pénteken egy órával. Kérjük, a kezdésre jöjjenek! Vasárnap nincs gyóntatás, csak ha Ádám Miklós atya misézik, mert ezalatt Péter atya gyóntat a sekrestyében! Megbeszélés alapján külön is lehet!

Plébániai iroda heti rendje: 

kedd, csütörtök 10:00-12:00; szerda, péntek 13:00-17:00

Telefon: 26/325-006; E-mail: pomaziplebania.iroda@gmail.com

Heti hirdetések:

 • Gyűjtés a katolikus iskolák javára, vasárnap (02.26.) a mise persely adományok lesznek továbbküldve!
 • Nagyböjti felajánlásokat, elhatározásokat, imákat, imaszándékokat, személyeket, ügyes-bajos dolgainkat, stb., írjuk le egy cédulára, tegyük borítékba, és helyezzük el a templomi kereszt tövében a kosárba (senki sem olvassa el!), és Húsvét vigíliáján Istennek ajánljuk fel a megszentelt tűzben elégetve!
 • Húsvéti készülődés gyerekeknek, Jézus töviskoszorúját ábrázoló képre a gyerekek apró jócselekedetekért virágokat rajzolhatnak, így a Megváltó töviskoronáját virágkoszorúvá változtathatják!
 • Böjt a családban, egy paíron szempontokat találnak családi böjti gyakorlatokhoz!
 • Elsőcsütörtöki szentségimádás, 19:00, templom
 • Keresztút-járás, nagyböjt péntekein 17:15-kor a templomban, a különböző közösségek vezetésével. Kérjük a közösségek vezetőit, jelentkezzenek és vállaljanak egy-egy alkalmat!
 • Erdő Péter bíboros atya március 4-én 17:30-kor elsőszombati rózsafüzért végez nálunk  és utána a szentmisét is ő mutatja be a templomunkban. Jöjjünk minél többen, imádkozzunk együtt a főpásztorunkkal, a magyar ifjúságért és a családokért! A szentmise gitáros mise lesz! (Ekkor nem lesz a kápolnában  mise! Megértésüket köszönjük!)

Későbbi, vagy egyéb hirdetés:

 • Czestochowai egyházközségi zarándoklat (Péter atya vezetésével), ápr. 21-23. (péntek, szombat, vasárnap), autóbusszal. Jelentkezési határidő márc. 12., személyesen, vagy az elérhetőségeinken, érkezési sorrend alapján! Részletek a plakáton és a honlapon! Jelentkezés a sekrestyében, vagy a plébániai elérhetőségeken! Részvételi költség 150.000,-Ft! Kérjük, sürgősen jelentkezzenek, akik jönni szeretnének! Kevesen jelentkeztek, van még hely bőven!
 • Jegyes kurzus: aki idén a mi templomunkban szeretne házasodni, mielőbb jelentkezzen az irodában, vagy az irodai elérhetőségeken, mert április 14. péntek estétől ápr. 16. vasárnap ebédig lesz a jegyeskurzus képzett, tapasztalt házaspárok vezetésével!
 • Hétköznapok lelkigyakorlata nagyböjtben: a lelkigyakorlat napi fél óra imaidőből áll otthon, és heti egy csoportos találkozóból, ami keddenként lenne  a Nino házban, téma: minden érzékünkkel Istent tapasztalni, vezetője Adolfné Szelezsán Edit, jelentkezés:  aszedit@tambitura.hu
 • Csendes Hétvége Csobánkán a Segítő Nővéreknél, márc. 3-5.,

jelentkezés: segitonoverekcsob@gmail.com, lásd plakát!

 • Önkéntes beteglátogatói képzés a Budapesti Kórházlelkészség szervezésében, ápr. 1-én indul! Nagy szükség lenne a Kiskovácsi Kórházban (Gálfi Béla Máltai Szakkórház) is beteglátogatókra! Ehhez ad képzést ez a kurzus! Jelentkezni a Kórházlelkészség elérhetőségein (06-1/224-86-40, korlelk@gmail.com), és párhuzamosan István Lászlónál is: pomilaci70@gmail.com, lásd még plakát!
 • Nick Vujicic, a karok és lábak nélküli prédikátor előadóestje március 11-én a budapesti Papp László Sportarénában, részletek: https://ezazanap.hu/nickvujicic2023/ 
 • Ez az a nap! 2023 – A Hit: zenés dicsőítő program, április 15., Veszprém Aréna: https://ezazanap.hu/ezazanap2023veszprem/