Miserend a járványhelyzet ideje alatt

A Magyar Katolikus Püspöki Kar által elrendeltek szerint Pomázon a szentmisék zárt ajtók mögött kerülnek megtartásra, de a technikai eszközök segítségével szeretnénk biztosítani, hogy minél többen bekapcsolódhassanak lélekben a közösségünket éltető misealkalmakba. Ezért a következő időszak miserendjéről az alábbi tájékoztatást adjuk, ami természetesen a helyzet változásával folyamatosan módosulhat. Kérjük figyelje hirdetéseinket a plébánia honlapján, Facebook oldalán és terveink szerint a Pomáz Tv-ben.

A templomban Emu atya és Péter atya szentmisét tart – élő közvetítéssel a Facebook oldalon és a Plébánia honlapján:

  • Hétfő és csütörtök reggel 7 órakor;
  • Kedd, péntek és szombat este 19 órakor (Március 24-én a Pomáz Tv. felvétele miatt kivételesen délelőtt 10 órakor lesz élő szentmise közvetítés)
  • Vasárnap reggel 9 órakor;

A Pomáz tv-ben felvételről megtekinthetők szentmisék, melyeket a Pomáz TV kedden és csütörtökön vesz fel: 

Szerda, csütörtök, péntek, szombat és vasárnap a Hírek és Krónika után 18 óra után. A Pomáz TV közvetítéseinek, ismétléseinek időpontja még változhat, a végleges műsorrendről tájékoztatást küldünk, illetve figyeljék a Pomáz Tv honlapját, hirdetéseit, híreit.

(Március 25. szerda, Urunk születésének hírüladása – Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe, a Pomáz TV -ben 18 órakor ünnepi szentmise és benne lelki adoptáció, egy veszélyeztetett magzat lelki örökbefogadása)

Fontos lelki alkalom a nagyböjtben a zsolozsma, melybe élő közvetítéssel kapcsolódhatnak be:

  • Kedden és pénteken 7 órától;

Templom imádságra nyitva tartott időszakai

  • Hétfő 9-12h
  • kedd 14-17h
  • Csütörtök 9-12h
  • Péntek 14-17h

Ezen alkalmakkor is érvényesek a járványügyi előírások, pl. aki beteg, ne jöjjön be, mossunk kezet (előtte, utána – a  szenteltvíztartóban kézfertőtlenítő is van), kevesen és távol legyünk egymástól a templomban, ne beszélgessünk egymással, hanem imádkozásra, szentségimádásra térjünk be, köhögés, tüsszentés zsebkendőbe, nincs közvetlen köszöntés: kézfogás – ölelés – puszi!

Atya tervez a mise felvételekhez kapcsolódóan keresztutat, szentségimádást és további megosztható, közvetíthető programokat, amelyekről szintén a fent említett hirdetési csatornákon adunk tájékoztatását.